Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 21/05 στη ΘεσσαλονίκηΣυγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, σήμερα στη μία το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, κηρύσσοντας 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας και με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε σχετική ανακοίνωση: “Απαιτούμε:

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών, με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν υπογράψει έστω και μία σύμβαση – Κατάργηση του προσοντολόγιου
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες
Άμεση ίδρυση όλων των αναγκαίων θέσεων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων
Πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές, εξίσωση με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών
Σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για εκπαιδευτικούς και μαθητ(ρι)ες – 15 μαθητές/τμήμα – Εύρεση και διαμόρφωση των αναγκαίων σχολικών χώρων – Όχι στην τηλε-«εκπαιδευση»
Όχι στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας – Παιδαγωγική Ελευθερία και Δημοκρατία στο Σχολείο
Όχι στο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα του Χατζιδάκη
Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης”.

Επιπλέον, σήμερα στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί μουσική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας από τη “Συνέλευση Καλλιτεχνών”. Μουσικοί του δρόμου, καλλιτέχνες και σχήματα της πόλης, παίζουν και επικοινωνούν στον κόσμο της πόλης τα αιτήματά τους.

Παράλληλα καλούν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή 28 Μαΐου, στις 18.30, στο Άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή το τελικό στάδιο στο «άνοιγμα του πολιτισμού». Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν και σε σχετική ανακοίνωση, ζητούν:

“• Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο.
• Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη για όλους μας.
• Δωρεάν μέτρα προστασίας και πρόληψης στους χώρους δουλειάς.
• Άμεση καταβολή των επιδομάτων Απρίλη και Μάη – Συνέχιση των επιδομάτων στους καλλιτέχνες μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η εργασία μας.
• Άμεση καταβολή των επιδομάτων Γενάρη-Φλεβάρη στους Μουσικούς του δρόμου που δεν τα έχουν λάβει.
• Καμία δίωξη στους καλλιτέχνες του δρόμου. Διαγραφή των προστίμων που δέχτηκαν!
• Εποχικό επίδομα σε όλους τους καλλιτέχνες φέτος.
• Όχι στην λογοκρισία, κάτω ο τρομονόμος για τις τέχνες!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, 28/5 Παρασκευή, στις 18:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ”

Προηγούμενο άρθροΧαμάς: Παραμένουμε με το δάχτυλο στην σκανδάλη
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ-Eurovision 2021: Στον τελικό η Ελλάδα με το «Last Dance»