Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ θα είναι αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη για τέσσερις ώρες, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην στάση εργασίας που προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η στάση εργασίας θα γίνει από τις 13.00 έως 17.00.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι:

Γενική απαίτηση του κόσμου της εργασίας είναι η απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που πλήττει βάναυσα τα εναπομείναντα εργατικά – εργασιακά δικαιώματα

Λέμε όχι:

Στην κατάργηση του 8ωρου

Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Στην κατάργηση του σώματος επιθεώρησης εργασίας

Στην αποδυνάμωση της απεργίας

Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

Στην κατάργηση του ν. 1264 και την επίθεση στα συνδικάτα.

Άλλωστε, το ΕΚΘ ανακοίνωσε νωρίτερα στάση εργασίας για αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, από τις 13.00 μέχρι και τις 17.00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το ΕΚΘ αναφέρει:

Ε.Κ.Θ.: Στάση εργασίας 13.00-17.00 στις 16/6/2021

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 από 13:00 έως 17:00, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση ακόμα και την ύστατη στιγμή πρέπει να αφουγκραστεί τη θέληση των εργαζομένων και να αποσύρει τις αντεργατικές, οπισθοδρομικές και παράλογες διατάξεις που εμπεριέχει το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή και να σεβαστεί τα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να υιοθετηθούν οι προτάσεις της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων που βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Όλοι μαζί δίνουμε το μήνυμα πως:

Με εξαθλιωμένους Εργαζόμενους, Ανάπτυξη Δεν γίνεται!

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Παπαγιαννόπουλος: Όταν κάποιος δεν συμφωνεί με το σύστημα-το σύστημα τον πετά ως απόβλητο
Επόμενο άρθροΚίνημα Αλλαγής: Η σύγχυση που δημιουργήθηκε για το Astrazeneca είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη