Θεσσαλονίκη: Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους – Πάνω από 840.000 ευρώ η λεία

Σπείρα κλεφτών είχε ρημάξει ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη. Με τη μέθοδο της απασχόλησης και προσποιούμενοι τους τεχνικούς οι κακοποιοί έπαιρναν χρήματα και άλλα τιμαλφή από ηλικιωμένους με τη λεία τους να ξεπερνά τις 840 χιλιάδες ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και έχοντας διακριτούς ρόλους κατά περίπτωση, προσποιούνταν τους τεχνικούς ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ανελκυστήρων κ.α. και με την πρόφαση βλάβης εντός της οικίας των υποψήφιων θυμάτων τους, εισέρχονταν στο εσωτερικό απ’ όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα – τιμαλφή.

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία,τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των είκοσι επτά (27) ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

 

Προηγούμενο άρθροΤουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ελληνικά νησιά
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος στον Focus FM 103.6: «Να πληρώνονται οι βουλευτές με την παρουσία τους στην βουλή»