Θεσσαλονίκη: Σε πλήρη εξέλιξη η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών – Δείτε το πρόγραμμα 

Λίγες μόλις μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14.6), ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει ξεκινήσει ήδη να γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, της κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας, ανοίγοντας από το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου, από τη Δ.Ε. Πεύκων τον κύκλο της δεύτερης ετήσιας τακτικής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με θερμή συμμετοχή ήδη 180 ατόμων, στέλνοντας για ακόμα μία φορά ηχηρό μήνυμα ζωής, αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.

Τη σκυτάλη πήρε από την Κυριακή 6 Ιουνίου, η Δ.Ε. Συκεών, όπου η Αιμοδοσία θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 9 Ιουνίου, ενώ σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου, η Αιμοδοσία πραγματοποιείται παράλληλα, σε δύο σημεία του δήμου, στις Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου.

Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου η Αιμοδοσία μεταφέρεται στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου και των συνεργαζόμενων Νοσοκομείων της πόλης, συγχαίρουν καθημερινά το σύνολο των αιμοδοτών και αιμοδοτριών, μικρών και μεγάλων, παλιών, αλλά και νέων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου, προσφέροντας μια πολύτιμη ανάσα βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στο σύστημα υγείας της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ενημερώνουν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων.

«Είμαστε πάντα εδώ για όσους μας χρειάζονται, γινόμαστε μία γροθιά, με τη δύναμη της ανθρωπιάς και της υπευθυνότητας, δείχνοντας χέρι-χέρι με τους παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες, το δρόμο της κοινωνικής ευαισθησίας, της αλληλεγγύης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας» σημειώνουν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, προσκαλώντας κάθε συνάνθρωπό μας που μπορεί, να συμμετάσχει στη μεγάλη προσπάθεια του δήμου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε και να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα και δεν σταματούν ποτέ. Δίνουμε αίμα, γινόμαστε δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, γινόμαστε δωρητές οργάνων».
Όπως επισημαίνεται από τα αρμόδια στελέχη του δήμου, ο εμβολιασμός κατά της Covid-19, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία, δεν επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια και δεν εμπεριέχει κίνδυνο για την υγεία του αιμοδότη και του μεταγγιζόμενου ασθενή. Προτείνεται η μεσολάβηση μίας εβδομάδας μετά τον εμβολιασμό.

Το πρόγραμμα

Η συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία όλων, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές παρακαλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα : 2313 313 117 & 151 & 154

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:

► Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 //10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

&

►Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 //9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

► Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

► Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

► Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

► Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

Εκτιμώντας και ευχαριστώντας την ιδιαιτέρως για την προσφορά της, αξίζει να αναφερθεί η σημαντική χορηγία της εταιρείας ΒΙΚΟΣ και η έμπρακτη στήριξή της στην προσπάθεια του δήμου, με τη διάθεση 600 μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού για τους εθελοντές αιμοδότες καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης.

Προηγούμενο άρθροΑνάρτηση με νόημα από τον Γκαρσία
Επόμενο άρθροΙδιαίτερα άστατος ο καιρός αύριο, με τοπικές ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις