Θεσσαλονίκη: Rapid test μέσα σε… εκκλησία

Σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή μαζικών rapid test άνοιξε τις πύλες του ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Μενεμένης. Αρχικά συγκεκριμένη δράση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην πλατεία ωστόσο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών έγινε η διεξαγωγή των rapid test εντός του Ναού.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

“Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, που καταδεικνύει την έμπρακτη συμπαράσταση της Εκκλησίας στην πρόληψη και καταπολέμηση της πανδημίας, προχώρησε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Απριλίου ο Ιερός Ναός άνοιξε τις πύλες του σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή μαζικών rapid test.

Η συγκεκριμένη δράση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην πλατεία του Ιερού Ναού. Ωστόσο, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν εκείνες τις ώρες δυσχέραναν τη διεξαγωγή τους στον εξωτερικό χώρο. Έτσι, κατόπιν αιτήματος του υπευθύνου του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμ. Παντελεήμων Αναστασιάδης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, επέτρεψε τη διεξαγωγή των rapid test εντός του Ναού, διευκολύνοντας έτσι τόσο το προσωπικό του ΕΟΔΥ όσο και τους πολίτες (253 τον αριθμό) οι οποίοι προσήλθαν για να δώσουν δείγμα.

Μετά το πέρας της όλης διαδικασίας ο Ναός απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο”.

Όλα αυτά ενώ παραμένει αναπάντητο το πως θα λειτουργήσουν οι ναοί τη Μεγάλη εβδομάδα στη χώρα μας. Προς το παρόν αυτό που προτείνεται είναι να είναι ανοικτοί αλλά με λίγους πιστούς και αυστηρά μέτρα.

Προηγούμενο άρθροSofagate: Διπλωματικό επεισόδιο Ιταλίας-Τουρκίας
Επόμενο άρθροΕικόνες ντροπής στα νοσοκομεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ