Θεσσαλονίκη: Ψεκασμοί για κουνούπια στην Επανομή.-Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Ψεκασμοί για τον αυξημένο αριθμό κουνουπιών εντός και γύρω του οικισμού της Επανομής πρόκειται να πραγματοποιηθούν από ειδικά εξοπλισμένο όχημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 23.00.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Θερμαϊκού, για προληπτικούς λόγους, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, θα πρέπει τα καταστήματα να είναι κλειστά και να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στην περίμετρο του οικισμού.
Συστήνεται, επίσης, και τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα να κλειστούν σε στεγασμένο χώρο για να περιοριστεί η έκθεση όλων στο ψεκαστικό μείγμα, το οποίο έχει νόμιμη άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το σκοπό αυτό.
Οι πολίτες, το σύντομο αυτό διάστημα, θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους να κρατήσουν το εσωτερικό των οικιών τους δροσερό και να φροντίσουν να μην είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κλπ).
Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας. Επίσης, αντίστοιχη μέριμνα συστήνεται να ληφθεί και για τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα.
Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη και την παρουσία ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Προηγούμενο άρθροΚρικόρ Τσακιτζιάν: «Δεν με ενδιαφέρει ο καθένας τι κάνει στο κρεβάτι του, όταν όμως το βγάζει στο πεζοδρόμιο είναι χυδαίο και πρόστυχο»
Επόμενο άρθροEπίδομα παιδιού: Στις 9/9 κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα