Θεσσαλονίκη: Ποιοι άνεργοι μετακινούνται δωρεάν με τον ΟΑΣΘ

Ανατροπή και περιορισμούς στο δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης για τους άνεργους στις συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ορίζει η νέα ΚΥΑ της κυβέρνησης για το ζήτημα.

Ειδικότερα, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών (50807/1279/2020) αλλάζουν τα κριτήρια για τους άνεργους δικαιούχους της δωρεάν μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ για τα έτη 2020 και 2021.

Πλέον η δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα του ΟΑΣΑ, δηλαδή με λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ παρέχεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφέρειας της Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων) και αντιστοίχως η δωρεάν μετακίνηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ παρέχεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Επί παραδείγματι, αν ένας άνεργος ζει στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να είναι εκεί η μόνιμη κατοικία, θα υποχρεούται να πληρώνει κανονικά κόμιστρο.

Προηγούμενο άρθροΓ. Φίλης: Παράδοση άνευ όρων θέλει η Τουρκία όχι διάλογο // Ο Ερντογάν θα κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Τουρκίας.
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Δύο συλλήψεις για παράνομη κατοχή όπλων κρότου.