Θεσσαλονίκη: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Πένθιμα θα χτυπήσουν το βράδυ οι καμπάνες

Πένθιμα θα χτυπήσουν σήμερα στις 20.30 οι καμπάνες στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης  λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της αφιέρωσης από την Εκκλησία της Ελλάδος του έτους 2022, στην επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων Μνήμης, που έχουν ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιούνται από πολλούς άλλους φορείς, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει υποστηρικτικά σε επετειακή Εκδήλωση Μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα στο ύψος του Λευκού Πύργου.
Κατά την Εκδήλωση αυτή θα τοποθετηθούν σε ειδική πλατφόρμα μέσα στον Θερμαικό 100 χάρτινα, βιοδιασπώμενα φαναράκια, τα οποία θα ανάψουν εθελοντές της ΧΑΝΘ και πρόσκοποι, για να τιμηθούν με τον τρόπο αυτό, τα 1.500.000 των ψυχών που χάθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Παγιδευμένος σε γκρεμό για ώρες τουρίστας στα Σφακιά, έμεινε όλη νύχτα στα γόνατα
Επόμενο άρθροΚαιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ