Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για καθηγητή που φέρεται να παρενοχλούσε μαθήτριες

Παρενέβη ο εισαγγελέας μετά από καταγγελία μαθητριών και μαθητών του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος για ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή τους.

Σε προ ημερών ανακοίνωσή τους, τον κατήγγειλαν – μεταξύ άλλων – ότι παρενοχλεί μαθήτριες εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου.
Με εντολή εισαγγελέα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προς την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράβασης καθήκοντος, όλα σε βαθμό πλημμελήματος.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι γονείς τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, μεταξύ αυτών και ο καταγγελλόμενος καθηγητής.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του σχολείου έκαναν λόγο για απρεπή σχόλια, και πράξεις όπως «αθώα» αγγίγματα και προσωπικές ερωτήσεις όπως για το αν γυμνάζονται. Ακόμη κατήγγειλαν ότι για τη συμπεριφορά του καθηγητή ήταν ενήμεροι οι υπόλοιποι καθηγητές και η διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να κάνουν τίποτα.

Προηγούμενο άρθροΣτον ΣΥΡΙΖΑ και η Φωτεινή Μπακαδήμα που είχε εκλεγεί με το ΜέΡΑ25
Επόμενο άρθροΕπιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη