Ενωτικό ήταν το μήνυμα του πολιτκού κόσμου μετά το πέρας της Δοξολογίας στον Άγιο Δημήτριο για τον διπλό εορτασμό του πολιούχου της πόλης και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό.

H δοξολογία έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, πολιτικών, της ηγεσίας των στρατιωτικών δυνάμεων και της αυτοδιοίκησης.

Στη σχέση της Θεσσαλονίκης με τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο αναφέρθηκε στις δηλώσεις αμέσως μετά το πέρας της δοξολογίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Υπήρξε στρατηλάτης και συμπολεμιστής μαζί για τους πιστούς από τα βυζαντινά χρόνια. Αυτόν επικαλούνταν στους αγώνες τους εναντίον των ξένων εισβολέων και με το όνομά του στα χείλη μπήκε ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη ως ελευθερωτής, στις 26 Οκτωβρίου του 1912”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη βαθιά της συγκίνηση για το γεγονός ότι συμμετέχει και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

“Η Κύπρος και ο κυπριακός ελληνισμός διέρχονται κρίσιμες, πραγματικά, στιγμές”, σημείωσε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

“Δυστυχώς η Μακεδονία παραμένει σκλάβα εντός εισαγωγικών διότι το όνομα «Μακεδονία» δόθηκε και από ΣΥΡΙΖΑ και από Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς, σε αυτούς που κάποτε εποφθαλμιούσαν τη Μακεδονία. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να μη σταματήσουμε ποτέ, γιατί η Μακεδονία είναι Ελλάδα”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Προηγούμενο άρθροΑκυρώνονται όλες οι μαθητικές παρελάσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Επόμενο άρθροΠρόταση Σαρηγιάννη: Υποχρεωτικά self test και στους εμβολιασμένους εργαζόμενους- BINTEO