Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί πατέρας ο οποίος φέρεται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια που ήταν φίλες των παιδιών του. Κατηγορείται για τετελεσμένο βιασμό και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων,  κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, η ποινική δίωξη κινήθηκε με την έγκληση που υπέβαλε η μητέρα μιας ανήλικης στην αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2020. Όταν είχε ολοκληρωθεί  η προκαταρκτική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Από τον Οκτώβριο του 2021 κρατείται στις φυλακές Γρεβενών. Ο κατηγορούμενος άνδρας διέμενε με την οικογένεια του σε προάστιο της Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις ανήλικες  επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου, από το 2015 έως το 2019, καθώς ήταν φίλες των παιδιών του. Τα τρία κορίτσια ( που είναι γεννημένα το 2010 και το 2009) διατηρούσαν φιλική σχέση με την ανήλικη κόρη του ενώ το τέταρτο κορίτσι  (γεννημένο το 2006) ήταν φίλη του ενός γιου του και συμμαθήτρια του άλλου γιου του.

Κατά την απολογία του, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, ο άνδρας αρνήθηκε όλες  τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Και ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν βρέθηκε μόνος του με κάποια από τις ανήλικες  οι οποίες όταν επισκέπτονταν την οικία του βρίσκονταν με τα ανήλικα παιδιά του στον προαύλιο  χώρο ή στο χώρο του υπογείου. Είπε ότι όσα κατήγγειλε η πρώτη ανήλικη είναι προϊόντα  της φαντασίας και αισθήματος ζήλιας που βίωνε βλέποντας τη σχέση που ο ίδιος είχε με την ανήλικη κόρη του. Για την άλλη επισήμανε ότι όταν ανέφερε τα περιστατικά στους γονείς της, αυτοί δεν προσέφυγαν στις αρμόδιες αρχές ούτε απαγόρευσαν τις επισκέψεις της κόρης τους στην οικία του. Με το λεγόμενα του διέψευσε και τις άλλες δύο ανήλικες.

Οι δικαστικές αρχές όμως έκριναν ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές στη φορολογία και στη διάθεση των «εθνικών μας ποτών» τσίπουρου και τσικουδιάς
Επόμενο άρθροΟι τιμές των ενοικίων στην Ελλάδα καλπάζουν – Αυξήσεις έως και 50%