Σε οικογενειακή επιχείρηση είχαν μετατρέψει τις βραδινές επιδρομές του τρία ξαδέρφια από τα Διαβατά που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Μόλις μέσα σε 15 μέρες τα μέλη συμμορίας προχώρησαν σε δύο ληστείες, 17 διαρρήξεις κυρίως στο Πανόραμα και τέσσερις κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.
Ήδη συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 19 έως 24 χρόνων, μεταξύ τους ξαδέρφια, και ταυτοποιήθηκε ένας τέταρτος συνεργός τους, οι τρεις σε οικισμό των Διαβατών, ενώ ο τέταρτος αναζητείται στο Κορδελιό.

Οι ληστείες και οι διαρρήξεις έγιναν, εκτός από το Πανόραμα, και στην Πυλαία, στο Ωραιόκαστρο, στη Θέρμη, στη Νεάπολη και στη Νικόπολη.

Τα μέλη της οργάνωσης διέφευγαν με αυτοκίνητα στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες προκειμένου να μην εντοπίζονται ενώ έπαιρναν και όλα τα μέτρα αντί παρακολούθησης.

Σε χώρο που διατηρούσαν στην περιοχή των Διαβατών βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ η λεία τους ανέρχεται σε 332.000 ευρώ.
Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ένα κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα.

Προηγούμενο άρθροΑπαγορεύονται οι εξαγωγές καυσόξυλων για να έχουμε επάρκεια-Θα επιβάλλονται χρήματα στους παραβάτες
Επόμενο άρθροΙ. Μπαλτζώης: «Είδαμε παράδοξα που δείχνουν ότι πάμε για ειρήνευση στην Ουκρανία – Μεγάλο πολιτικό λάθος ότι κάναμε τους Ρώσους εχθρούς μας» ΗΧΗΤΙΚΟ- Focus FM