Θεσσαλονίκη: Μαθητής ταλέντο στην πληροφορική κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Power Point

Ένα αστεράκι της πληροφορικής αρχίζει να λάμπει από τη Θεσσαλονίκη, ο 16χρονος μαθητής ταλέντο, Χρήστος Λέτσιος από το Κολχικό ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε λίγες ημέρες στην Καλιφόρνια, όπου θα λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office Specialist championship, στην κατηγορία Power Point.

Ο νεαρός μαθητής, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ελληνικό τελικό, στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε για 20η χρονιά από την ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τώρα, με το βλέμμα στην Αμερική, ελπίζει να ανέβει στο βάθρο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το ταλέντο του Χρήστου, όπως λένε οι καθηγητές, είχε φανεί από την προσχολική ηλικία. Με αγάπη στις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία, όλα τα παιχνίδια του ήταν σχετικά με χημεία, αστρονομία και πληροφορική. Από την τετάρτη δημοτικού έκανε μαθήματα πληροφορικής στο office και στο γυμνάσιο αποφάσισε να ξεκινήσει μαθήματα για να πάρει την πιστοποίηση της Microsoft. Οι γονείς του από μικρό παιδί ήταν δίπλα του αφού κατάλαβαν ότι είχε ταλέντο

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Από ασφυξία ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας
Επόμενο άρθροΕτοιμάζεται νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους