Θεσσαλονίκη: Κοντά στο μίνι lockdown- Οι “ειδικοί” μιλούν για μεγάλη η διασπορά του ιού

Συνεχίζεται η «κρουσματολογία» στη Θεσσαλονίκη με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες 449 κρούσματα και τη κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες να σχεδιάζει να επιβάλλει μίνι lockdown στη συμπρωτεύουσα.
Ωστόσο ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας χθες το βράδυ στο Blue Sky είπε ότι για την ώρα «είμαστε σε φάση προληπτική».

Η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενη στην πιθανότητα ενός τοπικού lockdown επεσήμανε ότι «δεν τα θέλουμε τα lockdown», ωστόσο ανησυχούν τους ειδικούς τα κρούσματα ενώ ανέφερε ότι στη Βόρεια Ελλάδα οι 6 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι.

Τι προβλέπεται για τις περιοχές που μπαίνουν στο “κόκκινο”

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Yπενθυμίζεται ότι τόσο στις «κόκκινες» περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Προηγούμενο άρθροΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Υπουργό Υγείας στο ΕΚΑΒ
Επόμενο άρθροΛάρισα: Πέθανε βρέφος επτά ημερών