Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση ενάντια στην απαράδεκτη διακοπή ρεύματος σε καρκινοπαθή

Σε κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Βούλγαρη προχωρά τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη στις 9.30 π.μ., η Επιτροπή Αλληλεγγύης σωματείων της πόλης, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη διακοπή ρεύματος σε καρκινοπαθή.

Την κινητοποίηση στηρίζουν σύλλογοι και φορείς της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ:

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την διακοπή της σύμβασης παροχής ρεύματος σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικό τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αποφάσισε η ΔΕΗ ΑΕ, λόγω της οικονομικής του αδυναμίας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, να ανταποκριθεί στη ρύθμιση που είχε κάνει για τις οφειλές του.

Αν κάτι περισσεύει αυτήν την περίοδο είναι η υποκρισία της κυβέρνησης και τα μεγάλα λόγια ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος μέσα στην πανδημία. Η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση έχει αφήσει απροστάτευτα τα νοικοκυριά από τα δεινά της πανδημίας, με χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν μείνει άνεργοι, το επίδομα αναστολής εργασίας να μην φτάνει ούτε για χαρτζιλίκι, οι χρόνιοι πάσχοντες να έχουν αποκλειστεί πλήρως από τα νοσοκομεία που μετατράπηκαν σε μίας νόσου.

 

Είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες πανδημίας, να απειλούνται με διακοπή ρεύματος νοικοκυριά, καθώς το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι μόνο ένα από τα πολλά το τελευταίο καιρό.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαγορεύσει τώρα τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι, είτε είναι ενταγμένοι στα όποια μέτρα στήριξης, αλλά και να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ. για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε απόπειρα διακοπή ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του συλλόγου καρκινοπαθών και άλλων φορέων τη Δευτέρα 21/12 στις 09:30 στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Βούλγαρη.

 

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα: Νεφώσεις και τοπικές βροχές -Πού αναμένονται χιόνια
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πρόστιμο 3.900 ευρώ & ποινική δίωξη γιατί τελέστηκε Θεία Λειτουργία