Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν περίπου 22.000 απομιμητικά είδη ένδυσης – Τέσσερις συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Μακεδονίας εντοπίστηκε κατάστημα – αποθηκευτικός χώρος στη Θεσσαλονίκη με απομιμητικά είδη ένδυσης, γνωστών εταιριών, τα οποία προορίζονταν για πώληση.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ημεδαπός, διαχειριστής του χώρου και ακόμη τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του διαχειριστή σχηματίστηκε έτερη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση θεμάτων εθνικού συστήματος υγείας και στον κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Πιο αναλυτικά, κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21.891 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο διαχειριστής του χώρου απασχολούσε αλλοδαπό εργαζόμενο, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή του στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας των εταιρειών υπερβαίνει τις 563.780 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Προηγούμενο άρθροΡωσική πρεσβεία στην Ελλάδα: Εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών – Να είστε σε εγρήγορση
Επόμενο άρθροΡωσία – Ουκρανία: Συμφώνησαν για «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» – Σύντομα 3ος γύρος συνομιλιών