Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν οι δύο γιατροί για τον θάνατο 40χρονης από αλλεργικό σοκ

Δύο γιατροί καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφού κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο 40χρονης από αμέλεια, ύστερα από επέμβαση αφαίρεσης ομφαλοκήλης, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε στον χειρουργό γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και στον ειδικευόμενο χειρουργό 12 μηνών, αντίστοιχα, με 3ετή αναστολή.
Για την ίδια υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο δύο ακόμη γιατροί, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι.
Σύμφωνα πληροφορίες, η παθούσα υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, μετά το χειρουργείο της χορηγήθηκε ενδοφλέβιο αντιβιοτικό, το οποίο τής προκάλεσε αλλεργικό σοκ, αναπνευστική δυσφορία και πτώση του επιπέδου συνείδησης.
Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, κατόπιν καθυστερημένης χορήγηση αδρεναλίνης, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου όμως σταδιακά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.
Η 40χρονη υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και βαριά εγκεφαλική βλάβη και κατέληξε δέκα μέρες αργότερα.
Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι γιατροί αρνήθηκαν τις ευθύνες τους, τονίζοντας ότι ενήργησαν σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.

Προηγούμενο άρθροΔικηγόρος καθηγήτριας που βιάστηκε: «Οι αστυνομικοί την απέτρεψαν να καταγγείλει τον επιχειρηματία»
Επόμενο άρθροΜεγάλη Τετάρτη: Σήμερα το Μέγα Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος