Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι στο Πολυδένδρι και στις Πέντε Βρύσες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με τους λογαριασμούς του νερού που πήραν στα χέρια τους.

Οι λογαριασμοί κυμαίνονται από 500 – 1000 ευρώ.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε από τον δήμο, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο χρέος της δημοτικής επιχείρησης στη ΔΕΗ. Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, το εν λόγω χρέος έχει διαγραφεί και δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιόν λόγο καλούνται να πληρώνουν τόσο μεγάλα ποσά.

Η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Εξαλόφου, Πελαγία Χρυσανθοπούλου μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το απίστευτο αλαλούμ στους λογαριασμούς νερού στις δύο κοινότητες του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

«Στον Λαγκαδά η ΔΕΥΑΛ δεν κάνει γεωτρήσεις νερού αλλά… πετρελαίου! Αφού η τιμή του νερού στις μεγάλες κλίμακες ξεκινάει από 1,5 ευρώ και φτάνει στα 2,5 ευρώ το κυβικό. Εμένα ο λογαριασμός μου ήρθε 1092 ευρώ, είναι 6μηνος εκκαθαριστικός λογαριασμός. Αυτές είναι οι αυξήσεις που έγιναν με απόφαση της ΔΕΥΑΛ και της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λαγκαδά. Έγιναν το 2022 και πάρθηκαν με γνώμονα το ενεργειακό κόστος που αυξήθηκε, το χρέος που είχε παραλάβει η τωρινή διοίκηση από τους προηγούμενους, ένα χρέος 4,5 εκ. ευρώ, και μία κοινή υπουργική απόφαση του 2017 από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων για το κοστολόγιο του ύδατος», ανέφερε αρχικά.

«Η ΚΥΑ αυτή το 2022 ακυρώθηκε από το ΣτΕ, τα 4,5 εκ. ευρώ χρέος εξαλείφθηκαν γιατί το υπουργείο Εσωτερικών «χάρισε» τον Σεπτέμβριο του 2022, σε 38 δήμους τα χρέη τους, αντί να γίνει αναπροσαρμογή. Το νερό πριν, στα 50 πρώτα κυβικά ήταν 0, 12 ευρώ.

Η νέα διοίκηση το έκανε 0,40 ευρώ στα πρώτα κυβικά, 333% αύξηση στα πρώτα κυβικά και στα 200 κυβικά είναι 1000% αύξηση. Δεν λέμε να μην γίνουν αυξήσεις αλλά αυτές τις αυξήσεις δεν τις χωρά ο κοινός νους», συμπλήρωσε η κ. Χρυσανθοπούλου.

MEGA

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Ο Ζελένσκι διώχνει τη μη αυτοκέφαλη ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία – Οι μοναχοί δήλωσαν ότι δε φεύγουν
Επόμενο άρθροΣήμερα απολογείται ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο για βιασμούς ανήλικων αθλητριών