Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να γίνουν έκτακτοι ψεκασμοί στην Κοινότητα της Νέας Ραιδεστού για την αποτροπή διάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου ο οποίος μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.

Σημειώνεται ότι παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς του δήμου Θέρμης, το οποίο υλοποιεί ήδη από τον Μάιο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας Διεύθυνσης της ΠΚΜ οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Νέα Ραιδεστό θα γίνουν εντός και περιμετρικά του οικισμού, με ειδικά εξοπλισμένο όχημα που διαθέτει ο ανάδοχος του προγράμματος καταπολέμησης. Οι ψεκασμοί έχουν προγραμματιστεί για τις 23:00 μ.μ. της Τετάρτης 10 Αυγούστου και θα ξεκινήσουν περιμετρικά του οικισμού. Θα διαρκέσουν περίπου έως τις 2 π.μ. της Πέμπτης 11 Αυγούστου.

Το σκεύασμα που χρησιμοποιείται έχει νόμιμη άδεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το συγκεκριμένο σκοπό και φωτοδιασπάται με το ηλιακό φως. Οι πολίτες θα πρέπει κατά τις συγκεκριμένες ώρες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να μην κυκλοφορούν ενώ συστήνεται επίσης τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα να κλειστούν σε στεγασμένο χώρο ώστε να περιοριστεί η έκθεσή τους στο ψεκαστικό μίγμα.

Όσοι κατοικούν σε αυτήν την περιοχή θα πρέπει στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους να κρατήσουν το εσωτερικό των οικιών τους δροσερό (π.χ. κλιματιστικά ανεμιστήρες κ.λπ.), και να μην έχουν εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης π.χ. παιχνίδια, ρούχα κ.ά. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη πολίτη στο δρόμο ο υπεύθυνος του ψεκασμού θα είναι αναγκασμένος να σταματήσει τον ψεκασμό και το αποτέλεσμα θα είναι περιορισμένο.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη και την παρουσία ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων του δήμου Θέρμης. Απευθύνεται έκκληση σε όλους τους πολίτες ώστε να βοηθήσουν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δίνονται καθώς γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

Προηγούμενο άρθροΝεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στην Περαία Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αλαζόνας, αμετανόητος και ψεύτης – Δεν είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί