Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν καλώδια από τη ΔΕΥΑ Θέρμης- Ζημιές ανυπολόγιστης αξίας

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών έχουν γίνει τέσσερις νέες κλοπές καλωδίων και εξοπλισμού της ΔΕΥΑ Θέρμης και του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην υδροδότηση σε διάφορες περιοχές του Δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο για το οποίο ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει ενημερώσει την Αστυνομία, ζητώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ καθώς οι κλοπές αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα εκατοντάδων πολιτών εξ αιτίας των συνεπακόλουθων διακοπών στην υδροδότηση.
Τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου άγνωστοι αφαίρεσαν καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, ελάχιστα μέτρα πριν από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΘ στο Πλαγιάρι με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και κατά συνέπεια και η υδροδότηση. Οι καλωδιώσεις αντικαταστάθηκαν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, αλλά ελάχιστες ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 8 του μήνα οι δράστες αφαίρεσαν εκ νέου τα καλώδια από το ίδιο αντλιοστάσιο.
Ανάλογη κλοπή έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε υδρευτική γεώτρηση η οποία βρίσκεται στην περιοχή επέκτασης Θέρμης με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή υδροδότησης. Τέλος, πριν από μερικές ημέρες παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Νέα Ραιδεστό, αυτή τη φορά σε αρδευτική γεώτρηση.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΑνατολική Μάνη: Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Κοκκάλα