Θεσσαλονίκη: Έκκληση της ΔΕΥΑΘ προς καταναλωτές για λήψη μέτρων ενόψει παγετού

Ενόψει των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που πρόκειται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, η ΔΕΥΑ Θέρμης παρακαλεί τους καταναλωτές της να προχωρήσουν στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας των υδραυλικών εγκαταστάσεων έναντι του παγετού και στον έλεγχο και την προστασία των ιδιωτικών δικτύων ύδρευσης καθώς και των υδρομετρητών.

Ειδικότερα, συνιστάται να ελεγχθούν, να προστατευτούν και να μονωθούν με αντιπαγωτικά υλικά τα υδρόμετρα, οι βρύσες των μπαλκονιών και γενικά οι εξωτερικές σωληνώσεις κάθε οικίας.

Επίσης, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι οι διακόπτες των εσωτερικών δικτύων υδροδότησης ανοιγοκλείνουν κανονικά και ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια.

Σε περίπτωση που παγώσει η εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΘ (υδρόμετρα κ.λπ.) και ιδιαίτερα η θέρμανση αυτών με οποιοδήποτε μέσον.

Οι καταναλωτές – δημότες θα μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία ύδρευσης για τυχόν προβλήματα, στο τηλεφωνικό κέντρο τις εργάσιμες ώρες και ημέρες 2310460530 ή στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 6974995177.

Προηγούμενο άρθροΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας στις 26/1 – «Πολλοί οι 100 νεκροί για να μας κλείσουν τα στόματα»
Επόμενο άρθροΔιακοπές παροχής υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς