Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ για τέσσερις ώρες αύριο η πόλη

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρά αύριο, Πέμπτη, το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Έτσι, από τις 11:00 έως τις 15:00 η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι:

“Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.
Εξαντλείται πλέον και το καλοκαίρι αλλά οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις για εξεύρεση λύσεων παραμένουν στις γραφειοκρατικές καλένδες των Υπουργείων.
Οι τελικές υπογραφές για σύναψη νέας Σ.Σ.Ε., σε αντίθεση με άλλους Οργανισμούς , σε μας δείχνει να αποτελούν γόρδιο δεσμό.
Για πολλοστή φορά, δείχνοντας ότι για μας δεν αποτελούν αυτοσκοπό οι κινητοποιήσεις, αναστείλαμε προγραμματισμένες απεργίες ευελπιστώντας ότι θα εκτιμηθεί η στάση μας και θα δοθούν οι ανάλογες λύσεις.
Η κατάσταση όμως παραμένει αμετάβλητη και η αγανάκτηση των εργαζομένων έχει κορυφωθεί.
Καλούμε πλέον την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της πόλης μας και των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία, δίνοντας λύσεις και υλοποιώντας τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχουμε λάβει.
Σε διαφορετική περίπτωση, η ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων είναι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πάσης μορφής, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως την τελική δικαίωση μας”.

Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας: Όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για την ενέργεια, τόσο λιγοστεύουν οι πόροι για άλλα μέτρα στήριξης
Επόμενο άρθροΠεριοδεία του Κυριάκου Βελόπουλου 27–28 Αυγούστου – Η Καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Μακεδονία