Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η προσέλευση των πολιτών στα φαρμακεία για εγγραφή στον προσωπικό ιατρό

Αυξημένη είναι η προσέλευση των πολιτών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης για την εγγραφή τους στον προσωπικό ιατρό, ενώ στο πολεοδομικό συγκρότημα -μέχρι στιγμής- οι μισοί από τους ιατρούς που συμμετέχουν στην υπηρεσία είναι ακόμη διαθέσιμοι, ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσης Ευγενίδης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η διαθεσιμότητα των ιατρών μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή καθώς κάποιοι μπορεί να έχουν π.χ. μόνο ένα ή δύο κενά.

Οι πολίτες που έσπευσαν να εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό στο διάστημα της περίπου μιας εβδομάδας που ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εγγραφής και μέσω των φαρμακείων, είναι κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και μεσήλικες. Η διαδικασία εγγραφής μέσω των φαρμακείων είναι δωρεάν και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά και οι πολίτες εγγράφονται στον γιατρό που επιθυμούν, επιλέγοντας από τη λίστα που έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Υγείας.

«Η κίνηση στα φαρμακεία μας έχει αυξηθεί. Κυρίως έρχονται ηλικιωμένοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή δεν έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο να τους βοηθήσει, αλλά και μεσήλικες. Τις πρώτες ημέρες καταγράφηκαν κάποια προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας στην οποία εισέρχονται οι φαρμακοποιοί μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά σταδιακά ξεπεράστηκαν. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τον ΑΜΚΑ τους και ένα έγγραφο ταυτοποίησης, όπως για παράδειγμα την αστυνομική ταυτότητά τους, που το επιδεικνύουν στον φαρμακοποιό. Φυσικά η όλη διαδικασία είναι δωρεάν για τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ. Ευγενίδης.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί καλούνται να απαντήσουν και σε πολλές απορίες των πολιτών σχετικά με τον οικογενειακό ιατρό, όπως πχ τα οφέλη από την εγγραφή τους ή τις επιπτώσεις από τη μη εγγραφή τους, τη δυνατότητα συνταγογράφησης των φαρμάκων τους και από άλλο ιατρό εκτός του οικογενειακού, ποιος ιατρός από τη λίστα είναι καλός κι αν μπορούν να τροποποιήσουν την αρχική επιλογή τους.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΦΣΘ Γιώργος Κιοσές ανέφερε ότι οι διαθεσιμότητες στους γιατρούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή συνεχώς φθίνουν, με αποτέλεσμα οι πολίτες να δυσκολεύονται να βρουν κάποιον σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους. Για τον λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες να μην αμελούν την εγγραφή τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΙαπωνία: Πέθανε ο γηραιότερος άντρας στον κόσμο σε ηλικία 112 ετών
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως δεν έχει λόγο ύπαρξης η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα