Θεσσαλονίκη: «Αργοπεθαίνουν» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Κατεβασμένα ρολά ακόμα και στην Τσιμισκή

«Καμπανάκι κινδύνου» για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έκρουσε μιλώντας στον Focus FM 103.6 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. «Τα πράγματα είναι τραγικά στην αγορά της πόλης» είπε χαρακτηριστικά.

«Πώς να υπάρχει κίνηση στην αγορά ένδυσης και υπόδησης όταν καταγράφονται τεράστιες αυξήσεις στη βενζίνη, στο ρεύμα, στα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ» ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» και στην Θεοδώρα Απότα. «Η πτώση τζίρου δεν είναι ανεξήγητη», υπογράμμισε. Ερωτηθείς για το αποτύπωμα της “Black Friday”, σημείωσε ότι η κίνηση ήταν υποτονική με δεδομένο ότι η εν λόγω ημέρα πολυδιαφημίστηκε. Το περασμένο Σάββατο υπήρξε κινητικότητα στα εμπορικά καταστήματα, η οποία μεταφράστηκε και σε κατανάλωση ωστόσο «αυτό δε σημαίνει ότι κάλυψε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί επί ένα χρόνο».

«Ο κλάδος πρέπει να βοηθηθεί για να μπορέσει να επιβιώσει την επόμενη ημέρα» τόνισε ο κ. Φιλιππίδης προσθέτοντας ότι «όσο ο τζίρος είναι σε τέτοια χαμηλά και μη βιώσιμα επίπεδα, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τις αυξήσεις αλλά και τις προηγούμενες τιμές του ρεύματος, αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα». «Τα τελευταία 20 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν έκανε κάτι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε.

Τέλος, ερωτηθείς για λουκέτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι αρκεί μία βόλτα στους δρόμους για να διαπιστωθεί η κατάσταση. Ο πρόεδρος του ΕΣΘ μίλησε για σκοτεινά και κλειστά μαγαζιά, τα οποία παλαιότερα εντοπίζονταν σε πιο απομακρυσμένους δρόμους από το ιστορικό κέντρο της πόλης. «Σήμερα, υπάρχουν κλειστά μαγαζιά ακόμα και στον κεντρικότερο δρόμο, στην οδό Τσιμισκή. Όσο απομακρύνεσαι από τον συγκεκριμένο δρόμο, τόσο πιο πολύ πληθύνονται», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θεσσαλονίκης: Μη κατεβάζετε σκουπίδια μέχρι την Τετάρτη – Κινητοποιήσεις εργαζομένων
Επόμενο άρθροΣεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική