Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση Δήμου Καλαμαριάς για τους φερόμενους ως εικονικούς γάμους

Ο Δήμος Καλαμαριάς κάνει γνωστό ότι ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσία του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης με τις δύο περιπτώσεις δημοτών μας, που φέρεται ότι η οικογενειακή τους κατάσταση είναι έγγαμη, ενώ οι ίδιες ισχυρίζονται το αντίθετο.

Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει συναφθεί γάμος στην Αλβανία, με Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως ληξιαρχικά γεγονότα στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Στη συνέχεια το Ε.Λ.Α έστειλε τις εν λόγω ληξιαρχικές πράξεις στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το γεγονός και να διαμορφωθεί αναλόγως η οικογενειακή κατάσταση.

Όταν οι δύο δημότισσες ανακάλυψαν ότι είναι παντρεμένες, η Υπηρεσία μας τους σύστησε να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις του, ενώ από την πλευρά του Δημοτολογίου μας παρείχαμε τα πιστοποιητικά που ζητήθηκαν για δικαστική χρήση.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν για το θέμα από το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, το Δημοτολόγιο Καλαμαριάς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης κάποιας δικαστική απόφασης, που να ακυρώνει τους παραπάνω γάμους.

Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο Δήμος Καλαμαριάς θα στηρίξει με όποιο τρόπο χρειαστεί τις έρευνες που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: Δήμος Καλαμαριάς

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη ο σύζυγός της
Επόμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ-Focus FM: «Ο πεθερός μου επέζησε από τροχαίο και χάθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη»