Θεσσαλονίκη: 24χρονη Ρουμάνα θύμα κυκλώματος ανθρώπινης εκμετάλλευσης

Τελειωμό δεν είχε η κόλαση που ζούσε μια 24χρονη Ρουμάνα στη Θεσσαλονίκη, η οποία έπεσε θύμα κυκλωμάτων μαστροπείας.

Η 24χρονη κατήγγειλε ότι ένας 29χρονος με χρήση απειλών, ψυχολογικής και σωματικής βίας εκμεταλλευόταν την επ’ αμοιβή έκδοση της σε οίκο ανοχής στη μία περίπτωση, ενώ ένας 28χρονος την εξέδιδε επ’ αμοιβή σε διαμέρισμα στο κέντρο στη δεύτερη περίπτωση.

Πιο αναλυτικά η 24χρονη κατήγγειλε ότι από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022 ο 29χρονος με τη χρήση απειλών, ψυχολογικής και σωματικής βίας σε βάρος της εκμεταλλευόταν την επ’ αμοιβή έκδοση της σε οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης και κρατούσε το σύνολο των εσόδων από την έκδοσή της.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία 28χρονος ημεδαπός, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους χρησιμοποιώντας απειλές, ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε στην επ’ αμοιβή έκδοσή της σε διαμέρισμα που ενοικίαζε για αυτό τον σκοπό στο κέντρο της πόλης, προσελκύοντας πελάτες μέσω ιστοσελίδας που δημιούργησε και διαχειριζόταν ο ίδιος.

Για το περιστατικό συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 29χρονου Αλβανού υπηκόου σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίπτωση δικογραφία για εμπορία ανθρώπων και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Να σημειωθεί πως η 24χρονη θα μεταβεί σε ξενώνα βραχυπρόθεσμης φιλοξενίας για διασωθέντα θύματα που έχουν μόλις διαφύγει από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης.

Πρωινές ώρες χθες (07-06-2022) εντοπίσθηκε ο 28χρονος να εξέρχεται από πολυκατοικία στην περιοχή της Καλαμαριάς και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του 1 πιστόλι που περιείχε 6 φυσίγγια, οπότε και συνελήφθη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 1 πιστόλι που περιείχε 2 φυσίγγια,

– 1 αεροβόλο πιστόλι,

– 282 φυσίγγια και 16 κάλυκες,

– Μικροποσότητα κάνναβης,

– Χρηματικό ποσό 1.130 ευρώ και

– 2 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα υφίστανται περιοριστικοί όροι καθόσον του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών και 1 μήνα με αναστολή, για εμπορία ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Προηγούμενο άρθροΕυκολότερη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων
Επόμενο άρθροΒόλος: 39χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί έκλεψε την αδερφή του και με τα χρήματα έπαιξε ηλεκτρονικό τζόγο