Για τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών και τις σχέσεις με τη γειτονική Τουρκία, μετά και τον καταστροφικό σεισμό που την έπληξε, μίλησε στον “αέρα” του FOCUS 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο συγγραφής Θεοφάνης Μαλκίδης.

«Επιστρέφω σε όλο το πολιτικό σύστημα τους χαρακτηρισμούς τους οποίους απηύθυναν  μέσα από όργανα πληρωμένα προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος αντέδρασε και αντιδρά σε αυτή την επαίσχυντη εις βάρος μας συμφωνία, η οποία υπογράφηκε ερήμην του. Άρα χαρακτηρισμοί όπως φασίστες, ακροδεξιοί, παρακρατικοί, αμόρφωτα εθνίκια, εθνικιστές κλπ τους επιστρέφω» ανέφερε αρχικά ο κ. Μαλκίδης.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο αυτής της συμφωνίας που να λειτουργεί εις όφελος του ελληνικού λαού και κυρίως των εθνικών μας συμφερόντων(…) Υπάρχουν κάποια ουσιαστικά ζητήματα που θέλω να αναλύσω. Το πρώτο αφορά το τυπικό μέρος αυτής της συμφωνίας η οποία δεν έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση. Όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε μέσα από την Ελληνική Βουλή ως διεθνής συμφωνία(…), αλλά και αφορά το δημοψήφισμα το οποίο δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα», πρόσθεσε, προτού συνεχίσει:

«Το δεύτερο ζήτημα, που είναι το ουσιαστικό, αφορά πως ο ελληνικός λαός μπορεί να παραδεχτεί μια συμφωνία, η οποία όχι μόνο λειτουργεί εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά και σε βάρος των οικονομικών μας. Αλήθεια, οι περιφέρειες, τα επιμελητήρια που θίγονται από αυτή τη συμφωνία, αφού τα 4.000 προϊόντα που παράγονται από τη μία και μοναική Μακεδονία, δε νοιάζονται για τα συμφέροντά τους; Και δε μιλώ μόνο για 1, 2 προϊόντα. Μιλάμε για 4.000 προϊόντα…»

Μεταθέτοντας μερίδιο των ευθυνών για τη διατήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι σήμερα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Μαλκίδης τόνισε:

«Η τωρινή κυβέρνηση θα έπρεπε όχι μόνο να θέσει βέτο στην είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και να ζητήσει παράλληλα να φύγουν όλα τα σύμβολα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και κυρίως να απαλειφθεί κάθε αναφορά σκέτο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όπως συμβαίνει σήμερα. 150 παραβιάσεις γίνανε μόνο το πρώτο μήνα»

Για τις αναφορές περί “μαγειρέματος” των αποτελεσμάτων των επερχόμενων εκλογών και το ενδεχόμενο ανάλογης συμφωνίας με επίκεντρο το Αιγαίο, ο προσκεκλημένος επισήμανε:

«Εδώ και 10 μέρες μετά το σεισμό στην Τουρκία γίνεται εις βάρος του ελληνικού λαού μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα. Βγάλανε ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου να μας πει τι καλό μπορεί να κάνει η διπλωματία των σεισμών. Άρα, σωστά επισημαίνεται πως αν δεν υπάρξει αντίσταση από τον ελληνικό λαό η κατάσταση αυτή θα καταλήξει σε μια ομοσπονδία με κέντρο την Κύπρο,τουρκοποίηση και κυρίως την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας»

Ο κύριος Μαλκίδης έκλεισε ώς εξής:

«Αυτή η χυδαία προπαγάνδα, προπαγάνδα Γκέμπελς όπως τότε στον δεύτερο Π.Π, τη βλέπουμε σε μια εκλεπτυσμένη μορφύ ώστε να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι η μοναδική έξοδός μας, πορεία, διαδρομή είναι μόνο αν τα βρούμε με την Τουρκία(…) Βρίσκει, στα αλήθεια, ο ελληνικός λαός, κάποιο κοινό συμφέρον με αυτή τη Τουρκία των φασιστών, των γκρίζων λύκων, των δουλεμπόρων, των αγάδων του Ερντογάν που γελάνε μπροστά στα πτώματα των συνανθρώπων τους;»

Ακούστε όλη στη συνέντευξη στο ηχητικό παρακάτω:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εθελοντές αναλαμβάνουν τον καθαρισμό τμήματος του Γαλλικού ποταμού
Επόμενο άρθροBρέθηκε νεκρή αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας