Θεόδωρος Λιόλιος: “Ο στρατιώτης του μέλλοντος θα είναι ρομπότ” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

“Εάν αναζητάτε τον στρατιώτη του μέλλοντος, τότε αυτός δεν είναι ζωντανός. Ο στρατιώτης του μέλλοντος είναι ρομπότ” τόνισε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων και Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, Θεόδωρος Λιόλιος.

“Είναι η απόλυτη τεχνολογία, όπως ακριβώς συμβαίνει στα video games. Το πρώτο βήμα είναι τα UAV ή τα μη επανδρωμένα πλοία. Γενικά οτιδήποτε μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως, είναι ο τέλειος στρατιώτης. Βέβαια, δεν είμαστε ακόμα εκεί. Σήμερα ο στρατιώτης εινα ζωντανός, άρα τον εξοπλίζουμε με όσο γίνεται υψηλότερη τεχνολογία”, σημείωσε.

“Τα πιο επικίνδυνα όπλα που έρχονται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ είναι τα αυτόνομα συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούν και οι Ρώσοι. Το στέλνεις και το ξεχνάς, δεν επικοινωνεί με το χρήστη, για να μην υπάρχει η δυνατότητα καποιος να παρεμβάλλει για να το ακυρώσει ή να το ελέγξει. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος στρατιώτης, ή οπλικό σύστημα, από αυτό που το αφηνεις να φύγει, χωρίς να το ελέγχεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με χρήση χημικών ουσιών με στόχο τη βελτίωση των σωματικών, διανοητικών και ψυχολογικών ικανοτήτων των στρατιωτών ο κος Λιόλιος υπογράμμισε πως δεν είναι κάτιι καινούργιο καθώς εδώ και αιώνες χρησιμοποιούνται ουσίες στο πεδίο της μάχης.

“Και σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παράνομες ουσίες που κυκλοφορούν σε διάφορους στρατούς. Όμως ένας τακτικός συγκροτημένος στρατός όπως είναι ο ελληνικός ή ένας άλλος ευρωπακός σύγχρονος στρατός, δεν χρησιμοποιει χημικές ουσίες για την ενίσχυση του ηθικού ή της ισχύος των στρατιωτών του”, πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΚαβαλιώτης: “Ποια η σχέση της νέας μορφής ηπατίτιδας με τα εμβόλια; Μήπως ο αδενοιός των εμβολίων Astrazeneca και J&J μεταδίδεται; Μήπως η ακίδα που έχουν τα mRNA εμβόλια προκαλεί νόσο;” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM 
Επόμενο άρθροΙσπανία – Πορτογαλία έριξαν στο μισό τις τιμές του ρεύματος