Θεοδωρίδου: “Τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί” – VIDEO

«Τα κρούσματα με covid στα παιδιά αυξήθηκαν το 2022 με την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ότι «παρατηρήθηκε αύξηση προσέλευσης παιδιών στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία».

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι «τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί».

Η ίδια επισήμανε ότι «σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι νέες παραλλαγές αποτελούν νέο τμήμα της μετάλλαξης Όμικρον. Επιβάλλεται στενή επιτήρηση της εξέλιξης, δεν είναι όμως αιτία να αναβαθμιστεί η σημασία τους από παραλλαγές ενδιαφέροντος σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας».

Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι «η επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5-11 ετών, που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους». Επίσης, «συστήνει τον εμβολιασμό σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή».

Προηγούμενο άρθροΛαυρέντζος για Κύπρο: 25% των γεννήσεων είναι από αλλοδαπούς! Η Πάφος σε 10 χρόνια θα έχει αφελληνιστεί κατά 50%
Επόμενο άρθροΚαιρός: Στους 27 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα στα ηπειρωτικά