“Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, 450.000 Ουκρανοι πολίτες, έχουν βρει καταφύγιο στη Ρωσία και περιθάλπτονται σε ξενοδοχεία ή σε ειδικά κατασκευασμένες μονάδες” ανέφερε μιλώντας στον FOCUS 103,6 FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη η Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, Θεοδώρα Γιαννίτση.

“Μόνο το τελευταίο 24ωρο, 700 Ουκρανοί ήρθαν στη Ρωσία. Πρόκειται για οικογένειες, για ηλικιωμένους, είναι άνθρωποι που φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, βλήματα, εκρήξεις. Μεταφέρουν τη φρίκη, ουσιαστικά αποτέλεσαν ασπίδα για τον ουκρανικό στρατό, που υπο την επήρεια ουσιών, εισέβαλε στα σπίτια τους στη Μαριούπολη και τους πέταξε έξω, για να εγκαταστήσει εκεί οπλικά συστήματα. Οι στρατιώτες του Αζόφ, πυροβολούν τους ανθρώπους πισώπλατα όταν επιχειρούν να φύγουν ή να βγουν από τα υπόγεια προς αναζήτηση τροφής”, σημείωσε.

“Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται στα περίχωρα του Κιέβου και μοιράζει ανθρωπιστική βοήθεια. Από χθες παρακολουθούμε στην τηλεόραση Ουκρανούς πολίτες θύματα του καθεστώτος των τελευταίων ετών, να καταθέτουν τις μαρτυρίες τους. Με διάταγμα του Προέδρου Ζελένσκι και χωρίς ένταλμα Ουκρανοί πολίτες συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν σε μπουντρούμια, όπου υποβάλλονταν σε βασανιστήρια”, πρόσθεσε.

“Πολλοί δήμαρχοι ουκρανικών πόλεων συνεργάζονται με το ρωσικό στρατό και η ζωή συνεχίζει να κυλάει κανονικά. Ενός δημάρχου μάλιστα του απήγαγαν την ανήλικη κόρη”. “Σύσσωμη η ελληνική ομογένεια της Ρωσίας συντάσσεται με τη ρωσική ηγεσία. Αποστέλλουν μάλιστα ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή του Ντονέτσκ της Μαριούπολης. Είμαστε πολύ κοντά οι δύο λαοί. Ελπίζουμε σύντομα να επικρατήσει η ειρήνη”.

Προηγούμενο άρθροΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ – Φωτιά σε κουζίνα διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΠατέρας Αρσένιος Βλιαγκόφτης: Υπάρχουν οι πασάδες, επειδή εμείς φερθήκαμε ραγιάδικα. Ιδίως αυτοί που θα έπρεπε εκ της θέσεώς τους να ορθώσουν το ανάστημά τους – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM