Θεοδώρα Γιαννίτση: “Η Δύση είναι αυτή που θέλει να συνεχίζεται η διαμάχη για να αποδυναμώνεται η Ρωσία και χρησιμοποιεί ως εργαλείο την Ουκρανία, χωρίς καν να ενδιαφέρεται για το λαό της” – ΗΧΗΤΙΚΟ

“Το Σαββατοκύριακο, η μερική επιστράτευση ακολούθησε της είδησης ότι τα λαϊκά συμβούλια των Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και των περιοχών που αυτή τη στιγμή ελέγχονται από τη Ρωσία, αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξή τους στη Ρωσία, 23-27 Σεπτεμβρίου” ανέφερε μιλώντας στον FOCUS 103,6 FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη η Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στη Μόσχα, Θεοδώρα Γιαννίτση.

“Ο πρόεδρος Πούτιν έκανε λόγο για μερική επιστράτευση ακριβώς επειδή οι δυνάμεις που διεξάγουν τη λεγόμενη στρατιωτική επιχειρηση, απ΄ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το μέτωπο με την ουκρανική πλευρά που συνεχώς εφοδιάζεται από οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ”, τόνισε.

“Η ουκρανική πλευρά βομβαρδίζει καθημερινά το κέντρο του Ντονέτσκ, καθώς και των γύρω πόλεων. Βομβαρδίζονται σχολεία, νοσοκομεία, υπαίθριες αγορές. Προχθές είχαμε στο κέντρο της πόλης 16 θύματα, εκ των οποίων τα 2 ήταν παιδιά”, σημείωσε η κ. Γιαννίτση.

“Σήμερα αναμένονται διευκρινίσεις για τη μερική επιστράτευση. Σε πρώτη φάση, θα επιστρατευτούν άνδρες μέχρι 40 ετών με στρατιωτική εκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση δεν αφορά φοιτητές και σπουδαστές”, υπογράμμισε.

“Για τη Ρωσία είναι ένας εθνικός πόλεμος. Η ρωσική κοινωνία κατανοεί ότι πρέπει να συσπειρωθεί και να παλέψει για να διατηρήσει τον εθνικό της αυτοπροσδιορισμό, να διατηρήσει την ταυτότητά της στη συνείδησή της. Κατανοεί ότι πλέον δεν έχει άλλες επιλογές. Η Δύση είναι αυτή που θέλει να συνεχίζεται η διαμάχη για να αποδυναμώνεται Ρωσία και χρησιμοποιεί ως εργαλείο την Ουκρανία, χωρίς καν να ενδιαφέρεται για το λαό της”, κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΣ. Μπάγκντι στον Focus FM: Τα εμβόλια επηρεάζουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Έχουμε πάνω από 15 βιοψίες που δείχνουν τρομακτικές αλλαγές – ΗΧΗΤΙΚΟ
Επόμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM: “Ο γιός μου που υπηρετεί στο Σουφλί, μου επιβεβαίωσε την επίθεση που δέχτηκε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων από ομάδα λαθρομεταναστών”