Θέμης Κιουρτζής στον Focus FM 103.6: «Όσο αυξάνονται οι τιμές στα καύσιμα, τόσο αυξάνεται και η παραβατικότητα» – «Η αγορά είναι άρρωστη» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για «άρρωστη αγορά» και «απουσία του κράτους» έκανε λόγο μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής.

«Τα πρατήρια διανύουν τη χειρότερη περίοδο από τότε που θυμάμαι, είμαι σαράντα χρόνια στο επάγγελμα» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «όσο αυξάνονται οι τιμές, τόσο αυξάνεται και η παραβατικότητα». Μίλησε για «απουσία του κράτους και σημαντικών ελέγχων» που λειτουργούν «επιβαρυντικά για εμάς, τους οικογενειάρχες πρατηριούχους, και ενθαρρυντικά για την αύξηση των παραβατικών πρατηριούχων».

«Προχθές στο διυπουργικό ειπώθηκε, και δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε, ότι κατασχέθηκαν 4.200.000 κιλά υγραερίου. Κατασχέθηκαν ως λαθραία ή νοθευμένα. Δεν θα έπρεπε να γνωρίζουμε ποιος τα είχε;» αναρωτήθηκε ο κ. Κιουρτζής υπογραμμίζοντας ότι «αυτό αναδεικνύει το μέγεθος της παραβατικότητας στον κλάδο».

«Αν διαβάσει κάποιος τα νούμερα βλέπει ότι κάθε χρόνο αυξάνονται τα κατασχεμένα λίτρα. Αυτό μπορεί να το «διαβάσει» ο κάθε ένας και να το ερμηνεύσει με διαφορετικό τρόπο. Είτε ότι εντείνονται οι έλεγχοι, είτε ότι έχει αυξηθεί πάρα πολύ η παραβατικότητα», σημείωσε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι «η Πολιτεία γνωρίζει πάρα πολύ καλά το τι γίνεται στην αγορά» ενώ μίλησε για «αποσπασματικά μέτρα» τα οποία χαρακτήρισε «λανθασμένα».

Τέλος, για το Fuel Pass 2 και για τις εκτιμήσεις ότι θα «ρίξει» την βενζίνη κάτω από τα 2 ευρώ ο κ. Κιουρτζής ανέφερε «αν ο υπολογισμός γίνει με 60 λίτρα κατανάλωσης ενδεχομένως θα πέσει αλλά 60 λίτρα δεν καταναλώνει κανένας» προσθέτοντας ότι «κάποιος που κάνει μόνο 60 λίτρα -και ο οποίος μάλλον δεν χρειάζεται το αυτοκίνητο του ουσιαστικά-  θα απολαύσει της πτώσης της τιμής».

Ακούστε εδώ όσα είπε:

Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Σώος εντοπίστηκε ένας από τους δύο αγνοούμενους
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Απαράδεκτη η αντίδραση της κυβέρνησης στην ευθεία απειλή του συγκυβερνήτη του Ερντογάν