Θαύμα που γεννά αισιοδοξία! Βρέθηκε ζωντανός και απεγκλωβίστηκε απο το φλεγόμενο “Euroferry Olympia” Λευκορώσος επιβάτης – Άκουγε και άλλους!

Θαυμα που γεννα αισιοδοξία και για άλλους αγνοούμενους απο το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό “Euroferry Olympia”.

Απεγκλωβίστηκε επιβάτης που βρέθηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου και είναι καλά στην υγεία του, ανανεώνοντας έτσι τις ελπίδες ότι θα βρεθούν και άλλοι επιβάτες ζωντανοί.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση πρόκειται για έναν 21χρονο Λευκορώσο ο οποίος μεταφέρθηκε ήδη στην Κέρκυρα. Φέρεται να ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα σωστικά συνεργεία τον παρέλαβαν.

Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να είπε από το σημείο που βρισκόταν στην πρύμνη του πλοίου άκουγε κι άλλες φωνές εγκλωβισμένων επιβατών.

Συγκεκριένα φέρεται να δήλωσε:

«Κατάφερα να κατέβω στο κάτω μέρος του πλοίου. Ήμουν στην καμπίνα μου. Μετά από ώρες βγήκα. Πήγα στο κάτω ντεκ. Άκουγα φωνές. Δεν είδα άλλους»

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί ήδη σε ασφαλές σημείο στα βόρεια της Κέρκυρας ενώ συνεχίζονται οι ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

Προηγούμενο άρθροΣφοδροί βομβαρδισμοί του Ουκρανικού πυροβολικού στο Ντονέτσκ
Επόμενο άρθροΣε Ιταλία και Τουρκία βρίσκονται ήδη 71 απο τους επιβάτες του Euroferry Οlympia