Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ»

Στο Σεράγεβο βρίσκεται η αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών, η οποία θα δώσει τις προσεχείς ημέρες δύο αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022.

Η εθνική μας που μετράει μέχρι στιγμής δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον 8ο όμιλο, θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τη Λετονία (27/11, 19.00) και την Κυριακή τη Βουλγαρία (29/11, 19.00). Ο προπονητής της εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του πριν από την αναχώρηση ότι ο στόχος της εθνικής είναι να πάρει τις νίκες που θα της επιτρέψουν να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στη σταδιακή ανανέωση που επιχειρείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέσα από τα «παράθυρα».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια. Όπως πάντα η δυσκολία αυτών των αγώνων είναι συγκεκριμένη. Είναι μικρό το διάστημα που έχουμε μπροστά μας να προετοιμαστούμε. Εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε να προσαρμοστούν κάποια καινούρια παιδιά στην ομάδα. Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και ο καθένας θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και άνετοι για το επόμενο παράθυρο. Ο στόχος της Εθνικής Ομάδας είναι να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσουμε και τα δύο επόμενα. Έχουμε απέναντί μας τη Λετονία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά και τη Βουλγαρία, την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει. Είναι και οι δύο επικίνδυνες ομάδες που παίζουν πάρα πολύ περιφερειακό παιχνίδι με πολλά τρίποντα κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι αυτό. Θα προσπαθήσουμε με βάση την άμυνα να ανταποκριθούμε. Ο στόχος είναι οι νίκες, αλλά παράλληλα στόχος είναι η ομάδα να παίζει καλά και να προχωρά στο σχεδιασμό που έχουμε κάνει».

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι η εθνική ομάδα θα μείνει σε «φούσκα» στο Σεράγεβο, ο Σκουρτόπουλος επισήμανε:

«Είναι μια ιδιαιτερότητα. Θα είμαστε για πολλές μέρες μέσα στο ξενοδοχείο. Δεν ξέρουμε πως θα ανταποκριθούν τα παιδιά όλα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πιστεύω όμως πως με την καλή ατμόσφαιρα, το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε κι αυτό εύκολα».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της ομάδας, υπογραμμίζοντας:

«Αυτή τη φορά έχουμε μαζί μας και κάποια νέα παιδιά, που κάνουν την πρώτη τους παρουσία. Θέλουμε να κάνουμε μια σταδιακή ανανέωση μέσα από αυτή την ομάδα των παραθύρων. Δεν θέλουμε να γίνεται εξαιτίας τραυματισμών κάποιων άλλων παιδιών. Θέλουμε όλα να πηγαίνουν βάσει προγράμματος σιγά σιγά να δούμε και νέα παιδιά να μπαίνουν στο κομμάτι της Εθνικής Ομάδας».

 

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε προετοιμασία τον αγώνα με Αϊντχόβεν ο ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ενισχύεται η λεωφορειακή γραμμή προς το νοσοκομείο «Παπανικολάου»