Θανάσης Δραγατσίκας στον Focus FM: Τελειωτικό χτύπημα για την αγορά της Κοζάνης το lockdown – Τίθεται θέμα επιβίωσης χιλιάδων οικογενειών στο νομό Κοζάνης – HXHTIKO

Για τις αρνητικές επιπτώσεις που επέφερε το νέο lockdown στην τοπική οικονομία της Κοζάνης μίλησε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Θανάσης Δραγατσίκας.

“Αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα για την αγορά” είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι είχε προηγηθεί μία δεκαετής οικονομική κρίση, το πρώτο lockdown και έπειτα το δεύτερο “ενώ παράλληλα περιμένουμε και το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων”, όπως τόνισε. “Αυτό το χτύπημα θα έρθει να προσθέσει περίπου 10.000 ανέργους στην περιοχή” σημείωσε ο κ. Δραγατσίκας κάνοντας λόγο για “τεράστιο πλήγμα στην αγορά” και επισημαίνοντας ότι “πλέον τίθεται  θέμα επιβίωσης για χιλιάδες οικογένειες  στην περιοχή”.

“Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα, αλλά από εκεί και πέρα το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο”, υπογράμμισε ενώ χαρακτήρισε “παράλογο” το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά εν μέσω αυτών των συνθηκών.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δραγατσίκα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΡαντζέλοβιτς: «Βασικός στόχος μας η πρόκριση»
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για νέα μέτρα