Θ. Κιουρτζής για πετρέλαιο θέρμανσης: Να μειωθούν οι φόροι – Τεράστια αδικία σε ένα υπερφορολογημένο προϊόν για το αγαθό της θέρμανσης – Ηχητικό Focus FM

Με «τσουχτερή» τιμή από την Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. «Με τα σημερινά δεδομένα η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης θα περάσει το 1,15» εκτίμησε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής.

«Θα μπορούσε η Πολιτεία να ξεκινήσει τη διάθεσή του από τη 1 Οκτωβρίου ή και νωρίτερα. Από τη 1/10 έως σήμερα έχουμε 0,05 αύξηση δηλ. 50 ευρώ στα 1.000 λίτρα. Είναι ένα σοβαρό νούμερο» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να προβλεφθεί.

«Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που είναι 0,34-0,35 περίπου μαζί με το φόρο προστιθέμενης αξίας και ο συνολικός φόρος φθάνει τα 0,50. Είναι πάρα πολύ ακριβό. Γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης έχει φόρο 24% και το φυσικό αέριο και το ρεύμα έχει 6%. Άρα υπάρχει μια τεράστια αδικία σε ένα υπερφορολογημένο προϊόν για το αγαθό της θέρμανσης», σημείωσε ο κ. Κιουρτζής.

Ακούστε όσα δήλωσε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Ακραία καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΑπό απόψε η επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας