Θ. Κιλιγκαρίδης: “Αστυνομικοί μας έσπασαν το αμάξι, μας χτύπησαν και μας πέρασαν χειροπέδες, χωρίς καν να μας πουν τον λόγο” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Καταγγελία-«βόμβα» στον αέρα της εκπομπής Focus 8-11 και τον Στέφανο Δαμιανίδη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κύριος Θεόφιλος Κιλιγκαρίδης, το απερίγραπτο περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Φυλάκιο του Έβρου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τo KYT.

“Μας κάλεσαν οι Ευρίτες από το Φυλάκιο να πάμε στη συγκέντρωση. Εκεί κάποιοι έσπασαν το λεωφορείο των ΜΑΤ και πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε, αλλά δεν καταφέραμε να τους ελέγξουμε. Όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να ριχνουν τα χημικά, κάναμε πίσω, φύγαμε. Στο γυρισμό, όταν περνούσαμε τη στροφή της Ορεστιάδας, μας έκαναν σήμα και μόλις σταματήσαμε το αυτοκίνητο, 10-15 αστυνομικοί με μαύρα, έτρεξαν κατά πάνω μας. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε. Άρχισαν να χτυπούν το αυτοκίνητο, να φωνάζουν και να μας βρίζουν. Το αυτοκίνητο ήταν ένα mini bus,είμασταν 7 άτομα μέσα, μας άνοιξαν τις πόρτες, έσπασαν το τζάμι του οδηγού και το πίσω τζάμι, μας σημάδευαν με όπλα. Με σηκωμένα τα χέρια, άνοιξα τη συρόμενη πόρτα και βγήκα έξω. Μας ξάπλωσαν στο έδαφος μπρούμυτα, μας έβαλαν χειροπέδες και μας χτυπούσαν. Κυρίως τους τρεις νεαρούς που είχαμε μαζί μας. Σήκωνα το κεφάλι και έλεγα “Γιατί ρε παιδιά;” Και τότε με χτυπούσαν και μένα στο κεφάλι. Μας πήραν μέσα, μας κράτησαν μία μέρα. Την επομένη,έγινε το δικαστήριο. Δεν είχαν τι να μας προσάψουν για να δικαιολογήσουν την αστυνομική βία και μας κατηγόρησαν για απείθεια, ότι αργήσαμε να βγούμε από το αυτοκίνητο. Κάναμε έφεση. Ένα νεαρό παιδί που ήταν μαζί μας, τον αναγνώρισαν ότι πετούσε πέτρες, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες”, ανέφερε.

Ο κος Κιλιγκαρίδης υποστήριξε ότι όλο αυτό έγινε “για να τους φοβίσει και να μην επιχειρήσουν να πάνε ξανά στο Φυλάκιο και να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες για την επέκταση του ΚYT”.

“Μας επιτέθηκαν γιατί θεωρήθηκε ότι είχαμε συμμετοχή στα επεισόδια.Τα καταδικάζουμε τα επεισόδια. Άλλωστε εμείς είμαστε αυτοί που προσπαθούμε να τα αποτρέψουμε. Εγώ με ακόμη 3-4 παιδιά που ήταν εκεί, προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε αυτούς που τα δημιούργησαν”, σημείωσε.

Προηγούμενο άρθροΧρ. Στυλιανίδης για το χάος στην Αττική Οδό: Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες – ΒΙΝΤΕΟ
Επόμενο άρθροΠροκαταρκτική έρευνα για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική οδό διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών