Θ. Καμπούρης στον Focus FM : Ολική καταστροφή, ανεπανόρθωτη η ζημιά στους ρητινοπαραγωγούς, μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους της Εύβοιας // Απ’ όπου πέρασε η φωτιά, τα έκαψε όλα.

Ολική καταστροφή και ανεπανόρθωτη ζημιά προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στους ρητινοπαραγωγούς, στους μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους της Εύβοιας, οδηγώντας τους σε απόγνωση και απελπισία. «Δεν υπάρχουν λόγια…» δήλωσε στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τουτσίδη ο κ. Θανάσης Καμπούρης, πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Εύβοιας.

«Οι ρητινοπαραγωγοί», όπως είπε, «έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά». «Δεν θα ξαναδούν έσοδα για τουλάχιστον 20 χρόνια. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, μακροχρόνια», τόνισε.

Σημείωσε δε, ότι καταστράφηκε ολοσχερώς το δάσος μαύρης Πεύκης που έδινε τροφή στα μελίσσια και παρήγαγαν εξαιρετικής ποιότητας μέλι. Την ίδια ώρα, σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι που «έχασαν ζώα και κάηκαν οι εγκαταστάσεις και οι αποθήκες που διέθεταν».

Ερωτηθείς για το μέγεθος της καταστροφής, ο κ. Καμπούρης τη χαρακτήρισε «ολική» λέγοντας ότι «απ’ όπου πέρασε η φωτιά, τα έκαψε όλα. Δεν άφησε τίποτα».

«Δεν είχαν πάρει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης» υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι δεν πρόλαβαν τη φωτιά.

«Πολλοί νέοι άνθρωποι ψάχνουν πλέον να φύγουν απ’ την Εύβοια», κατέληξε ο κ. Καμπούρης.

Ακούστε τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε ξηρά χόρτα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 11/08 στη Μακεδονία και τη Θράκη