Τέξας: Η ξηρασία αποκάλυψε ίχνη δεινοσαύρων που έζησαν πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια

Η παρατεταμένη ξηρασία στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα την μεγάλη πτώση των υδάτων των ποταμών έφεραν στο φως μοναδικά ευρήματα.

Αυτό συνέβη και σε δημοτικό πάρκο του Τέξας όπου σε μια αποξηραμένη κοίτη ποταμού, αποκαλύφθηκαν ίχνη δεινοσαύρων που χρονολογούνται πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια.
Δίπλα στον ποταμό Paluxy, έξω από το Fort Worth, το Δημοτικό Πάρκο Dinosaur Valley επιτρέπεται στους επισκέπτες να παρατηρήσουν ίχνη δεινοσαύρων και να κατασκηνώσουν κατά μήκος μονοπατιών μήκους 20 μιλίων. Ήταν μια από τις πολλές περιοχές που επλήγησαν από την ξηρασία σε όλη την πολιτεία την περασμένη εβδομάδα.

Τα ίχνη των δεινοσαύρων παρέμεναν θαμμένα κάτω από ιζήματα που καλύπτονταν από νερό, κάτι που βοήθησε στη διατήρησή τους.
«Λόγω των υπερβολικά ξηρών συνθηκών αυτό το καλοκαίρι, ο ποταμός έχει στεγνώσει εντελώς στα περισσότερα σημεία, αποκαλύπτοντας έτσι νέα ίχνη στο πάρκο», δήλωσε η Στέφανι Σαλίνας Γκαρσία από το τμήμα που είναι αρμόδιο για τα πάρκα και την άγρια ζωή στο Τέξας.
Συνήθως καλύπτονται από νερό και ιζήματα, τα νέα ίχνη στην κοίτη του ποταμού είναι πλέον καθαρά ορατά στους επισκέπτες.
Τα ίχνη πιστεύεται ότι ανήκουν σε δύο είδη, συμπεριλαμβανομένου του θηροπόδου Acrocanthosaurus, το οποίο είχε ύψος περίπου 15 πόδια και ζύγιζε 7 τόνους.

Μερικά από τα ίχνη έχουν επίσης αποδοθεί στο Sauroposeidon, το οποίο είχε ύψος 60 πόδια και ζύγιζε κοντά στους 44 τόνους.
«Το να μπορείς να βρεις αυτές τις ανακαλύψεις και να έχεις τη μοναδική εμπειρία να δεις νέα ίχνη δεινοσαύρων είναι πάντα μια συναρπαστική στιγμή στο πάρκο!» είπε η Γκαρσία.

Τα νέα ίχνη αναμένεται να θαφτούν ξανά σύντομα από την προβλεπόμενη βροχή. Όμως, ενώ δεν θα είναι ορατά στους επισκέπτες του πάρκου στο εγγύς μέλλον, το ίζημα στην πραγματικότητα βοηθά στην προστασία των ιχνών από τις καιρικές συνθήκες και τη διάβρωση.

Φωτογραφίες NY Post

Προηγούμενο άρθροΣοκ στην Ιεράπετρα: Σκύλος βρέθηκε απαγχονισμένος
Επόμενο άρθροΑττική: Έπεσαν πάνω από 2000 κεραυνοί και 40 εκατοστά νερού σε μια ώρα