Τεράστιο μέτωπο φωτιάς στο Παλαιοχώρι – Εγκαταλείπουν οι κάτοικοι

Συνεχίζει να καίει τα πάντα στο διάβα της η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στα Βίλια, καθώς πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει μια ανάσα από Θέα και Παλαιοχώρι.

Στη μάχη της φωτιάς αυτή την ώρα όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα. Επιχειρούν 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, που συνδράμουν τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων. Επί τόπου βρίσκονται 370 πυροσβέστες με 130 οχήματα, 9 πεζοπόρα τμήματα εθελοντών και 5 πεζοπόρα του στρατού.

Στον δρόμο που πηγαίνει προς τον οικισμό Θέα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πυροσβεστικά οχήματα τα οποία όμως δεν μπορούν να ανέβουν στο βουνό και να επιχειρήσουν διότι είναι δύσβατη περιοχή και περιμένουν η φωτιά να κατέβει χαμηλότερα με την μόνη ελπίδα να είναι τα εναέρια μέσα που θα σηκωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν απλωθεί σε σημεία που υπάρχουν οικισμοί.

Η Τροχαία έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών προς τα Βίλια. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων Κώστας Μακρυνόρης είπε ότι «την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μία καταστροφή. Η νύχτα ήταν καλύτερη από την προχθεσινή. Ήμασταν τυχεροί χθες το απόγευμα γιατί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κατάλαβε τη σοβαρότητα και την τελευταία στιγμή προλάβαμε την καταστροφή. Το απόγευμα είχε 5 αναζωπυρώσεις, αν δεν ερχόντουσαν τα αεροσκάφη θα είχαμε καεί, θα είχε έρθει η φωτιά μέσα στα Βίλια».

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επόμενο άρθροΡίψη αναμμένου τσιγάρου είχε αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου σε άντρα στην Χαλκιδική