Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου του Βόλου που έδωσαν την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ παραπέμπονται από το υπουργείο Υγείας και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για περαιτέρω ποινές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη στην ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας και τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί ενώ παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.
Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Προηγούμενο άρθροΣτάση εργασίας στον ΟΑΣΘ – Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία
Επόμενο άρθροΠρόεδρος μηχανοδηγών: «Έρχονται νέες καταγγελίες – Απεργούμε μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και η δική μας»