Τέμπη: Δύο εφέτες ανακριτές αναλαμβάνουν την υπόθεση της τραγωδίας

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

Δυο νέοι εφέτες ανακριτές ορίστηκαν με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών Λάρισας προκειμένου να αναλάβουν στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπακαΐμη που διορίστηκε ως τακτικός ανακριτής και τη Σοφία Λυμπεριάδου που ορίστηκε ως αναπληρώτρια. Υπενθυμίζεται, ότι η σύγκλιση της Ολομέλειας έγινε με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει το σύνολο των ερευνών έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δασκαλόπουλος κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας εισηγήθηκε την ανάγκη διορισμού έμπειρων δικαστικών λειτουργών για τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Προηγούμενο άρθροΟ Σπίρτζης αποποιείται των ευθυνών: Δεν φταίμε όλοι, δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα Τέμπη
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε το αίτημα για “πάγωμα” της κοπής δέντρων στην πλατείας Αρχαίας Αγοράς