Προς κατάργηση φαίνεται πως οδεύει η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, με την κυβέρνηση να εξετάζει ήδη εάν θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση ακόμα και μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο 4ο Power & Gas Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα.
Ο υπουργός ανήγγειλε επίσης την προκήρυξη προγράμματος επιδότησης βιομηχανικών επενδύσεων για την παραγωγή εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την πράσινη μετάβαση (μπαταρίες, ηλιακά πάνελ, εξοπλισμό για παραγωγή υδρογόνου και ηλεκτροκίνηση κλπ.) ώστε η μετάβαση να συνοδεύεται από τη μέγιστη εγχώρια προστιθέμενη αξία.
Σε σχέση με τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας επεσήμανε ότι η τόνωση του ανταγωνισμού και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου οδήγησαν τις τιμές των προμηθευτών κοντά στο στόχο (15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα) που έθεσε η κυβέρνηση μέσω των επιδοτήσεων που δίνονται τους τελευταίους μήνες.
«Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο. Μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους» πρόσθεσε. Ο κ. Σκρέκας ανήγγειλε επίσης ρύθμιση για τον ενεργειακό τουρισμό, δηλαδή την μετακίνηση καταναλωτών από τον έναν προμηθευτή στον άλλο αφήνοντας χρέη στον προηγούμενο, χωρίς ωστόσο να θίγεται το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή.
Τέλος, τόνισε ότι τα τελευταία 4 χρόνια διπλασιάστηκε η εγκατεστημένη ισχύς των ανανεώσιμων πηγών, από 5 σε περισσότερα από 10 γιγαβάτ, κάτι που έχει αποτελέσματα και για τις τιμές καθώς αποφεύχθηκε η εισαγωγή ακριβού φυσικού αερίου για την παραγωγή ρεύματος.

Προηγούμενο άρθροΤέλος στις ξεχωριστές ΜΕΘ για την covid-19 – Θα νοσηλεύονται όλοι μαζί οι ασθενείς
Επόμενο άρθροΚίνα: Κόβουν και τα φιλιά στην μετά-covid εποχή – Στέλνουν εικονικά μέσω… μηχανής //ΒΙΝΤΕΟ