Τέλος από σήμερα οι μάσκες στους ανοικτούς χώρους από σήμερα, τι μέλει γενέσθαι όμως με πιστοποιητικά και τεστ;

Από σήμερα το πρωί η κυκλοφορία στους εξωτερικούς χώρους θα γίνεται χωρίς μάσκες, με απόφαση των ειδικών που τελικά θα εφαρμοστεί πριν την Καθαρά Δευτέρα και δείχνει ότι στήνεται σταδιακά ο οδικός χάρτης άρσης των μέτρων αλλά οι διαχωρισμοί παραμένουν σε πολλά ζητήματα από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους.
Μέσα στον μήνα που διανύουμε θα αρθούν και άλλα μέτρα που έχουν μείνει και η αρχή του καλοκαιριού θα βρει τουλάχιστον τους εμβολιασμένους να απολαμβάνουν σχεδόν όλες τις ελευθερίες που έχουμε στερηθεί εδώ και 2 χρόνια.

Έτσι, μέσα στον Απρίλιο θα αλλάξει η πολιτική των τεστ και θα καταγράφονται μόνο τα συμπτωματικά περιστατικά. Επίσης, στο τραπέζι είναι και η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ωστόσο, αυτό θα είναι όπως και οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν.

Οι ανεμβολίαστοι πάντως θα συνεχίσουν να ζουν με περιορισμούς, ενώ κάθε βήμα θα σχεδιάζεται προσεκτικά γιατί το φθινόπωρο συνήθως μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Προηγούμενο άρθροΝέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΣυμφωνήθηκε και ανοίγει ανθρωπιστικός διαδρομος ασφαλείας για την απομάκρυνση αμάχων