Τελικά τι γίνεται με την “Deltacron”; – «Δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε» λέει ο Κύπριος επιστήμονας που την ανακάλυψε για όσα υποστήριξε ο Γκ. Μαγιορκίνης

Φωτογραφία αρχείου

Ως «Επιστημονικά ανήθικη και βεβιασμένη» χαρακτήρισε ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, ο άνθρωπος που ανακάλυψε την λεγόμενη μετάλλαξη “Deltacron” του κορωνοϊού, την αντίδραση απο την πλευρά του καθηγητή ιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη οποίος δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως πρόκειται για τεχνικό λάθος.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε συγκεκριμένα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Κύπρο, ότι αυτή δεν υπάρχει (βλ. Γκίκας Μαγιορκίνης: «Τεχνικό λάθος η “Deltacron” στην Κύπρο..»)

«Δεν ξέρουν τι ευρήματα έχουμε»

Μιλώντας στο κυπριακό SigmaLive ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκης υποστήριξε για όσα είπε νωρίτερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης ότι:

«Δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε. Τα ευρήματα της έρευνας θα αποσταλούν στην Ελλάδα σε διακεκριμένο επιστήμονα για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Πέραν των 25 ατόμων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και έχουν όλες τις Όμικρον μεταλλάξεις στο αμινοτελικό άκρο της πρωτεΐνης S, έχουμε βρει και άλλους 52 που έχουν διαφορετικούς αριθμούς πολυμορφισμών στο σημείο. Αυτοί οι 52, είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα, πως είναι δυνατόν να είναι λάθος; Tα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες Deltacron».

Προηγούμενο άρθροΘετικός στον Κορωνοϊό ο Αλέξης Τσίπρας – Είναι τριπλά εμβολιασμένος!
Επόμενο άρθροΣτους 164 οι νεκροί απο τις ταραχές στο Καζακστάν