Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θ ανοίξει η πλατφόρμα “myCar”

Εντός του Νοέμβριου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα «myCar» για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Η προθεσμία πληρωμής λήγει όπως κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο λογικά και φέτος θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με τον μήνα.
Η διαδικασία της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, όπως και η ψηφιακή ακινησία του οχήματος, θα γίνει και φέτος μέσω της πλατφόρμας myCAR. Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας απαιτείται σύνδεση με κωδικούς Taxisnet στην πλατφόρμα myCAR.
Με την είσοδο στην πλατφόρμα myCAR ο χρήστης βλέπει τις δυο βασικές εφαρμογές. Η πρώτη έχει τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και η δεύτερη αφορά την «Ψηφιακή Ακινησία».
Για τα τέλη κυκλοφορίας ο χρήστης επιλέγει την πρώτη ενότητα («Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων») απ’ όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να:
1) λάβουν πληροφορίες για τα οχήματά τους,
2) ενημερωθούν για τους κωδικούς πληρωμής ετήσιων τελών κυκλοφορίας για αυτά,
3) πληροφορηθούν για τους κωδικούς πληρωμής αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, εφόσον προβλέπεται από ισχύουσες διατάξεις,
4) δουν τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο (excel), σε περίπτωση πλήθους οχημάτων,
5) λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό, επαναταξινόμηση οχήματος.
Για να εμφανιστεί το ποσό, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν διπλό το ποσό της οφειλής.
Πηγή: iefimerida.gr

ω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Tηλεφώνημα – Φάρσα για βόμβα σε κτίριο στο κέντρο
Επόμενο άρθροΝέα υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου-40χρονος ασελγούσε στην κόρη του