Τάσος Χαλκίδης: Στα όριά τους οι αγρότες – Στα 2€ το πετρέλαιο, λιπάσματα από 20€ στα 40€ // ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες της Μακεδονίας οι οποίοι επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών, Τάσος Χαλκίδης μίλησε στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση για την μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους περιγράφοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο με τις αυξήσεις των καυσίμων αλλά και των πρώτων υλών τονίζοντας πως βρίσκονται στα όριά τους.

“Οι αγρότες είναι σε απόγνωση. Το πετρέλαιο στα 2€, τα λιπάσματα διπλασιάστηκε η τιμή τους, από 20€ στα 40€. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό μας. Αν δεν μας στηρίξουν σ’αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν θα υπάρχει αγρότης, θα φύγουν όλοι”.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία εξήγησε ότι προκλήθηκε τεράστια ζημιά.

“Μιλάμε για ποσοστό 45 με 50%. Οι καταγραφές ξεκίνησαν ωστόσο θα πληρωθούμε μετά από μήνες. Δεν μπορεί ο αγρότης να παθαίνει ζημία τον Ιούνιο και να πληρώνεται τον Νοέμβριο. Δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και ειδικά φέτος. Δεν υπάρχουν νέοι αγρότες. Για να γίνει αγρότης ένας νέος πρέπει να βάλουν δέκα νοματαίους… να πληρώσει ο νέος που θέλει να ασχοληθεί με την γεωργία ένα κάρο λεφτά και να περιμένει κανένα χρόνο αν θα πάρει την έγκριση. Τι είναι αυτά” αναρωτήθηκε.

Προηγούμενο άρθροΤαξί: Στα 4 ευρώ “σκαρφαλώνει” η ελάχιστη χρέωση
Επόμενο άρθροΝέες απειλές Ερντογάν: «Ας αναλογιστεί η Ελλάδα τι θα κάνει στο εξής»