Τα “αυστηρά” μηνύματα της Ευρώπης δεν φτάνουν στην Τουρκία- Νέες παραβιάσεις και απειλές Οκτάι στην Ελλάδα

Πλήρως ικανοποιημένη από το προσχέδιο συμπερασμάτων δηλώνει η Αθήνα, καθώς οι εταίροι καλούν την Άγκυρα να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει: «Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων, το οποίο ζητεί, με απόλυτη σαφήνεια, από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιστρέψει σε μία διαδικασία αποκλιμάκωσης με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Και ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή τη φορά αυτές τις παραινέσεις, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση, η οποία έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους δύο μήνες με αποκλειστική υπαίτιο τη γείτονα χώρα».

Τα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας, πάντως, δεν φαίνονται να…βρίσκουν τον παραλήπτη καθώς η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί.

Ο Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου καταπατώντας τις διεθνείς συμφωνίες. Εάν ο αφοπλισμός των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε την κυριαρχία των νησιών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών».

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και στον ουρανό του Αιγαίου.

Χθες η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Όλες οι παραβιάσεις έγιναν από δύο κατασκοπευτικά CN-235 που κινήθηκαν σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε ΑΤΜ σε περιοχή της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.
Επόμενο άρθροPower Pass: Ανοικτή η εφαρμογή για όλα τα ΑΦΜ