Δεν κοπάζουν οι αντιδράσεις για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και γενικότερα τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ: «Η πολιτική αυτή μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, και τη σχέση γιατρού – ασθενούς σε μία απλή εμπορική συναλλαγή, που αποκλείει από τις υπηρεσίες Υγείας το 50% των πιο φτωχών από τους φτωχούς, αυτών που «ζουν» με κάτω από 500 ευρώ.

Την ίδια στιγμή εξασφαλίζει τζίρο 500 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της Υγείας, που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους «αναξιοπαθούντες» επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ.

Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν απευθείας στους ομίλους της Υγείας οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας κυβερνήσεων και ΕΕ».

«Οι ογκολογικοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν επέλεξαν να πληρώσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα ή πληρώνεις ή μειώνονται οι πιθανότητές σου για να ζήσεις»
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις καταρρίπτεται το άθλιο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων υπηρετεί τη μείωση της αναμονής για τους 100.000 ασθενείς που περιμένουν στις λίστες της ντροπής.

Επιβεβαιώνεται ότι τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι εκβιασμός!

Οι ογκολογικοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν επέλεξαν να πληρώσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα ή πληρώνεις ή μειώνονται οι πιθανότητές σου για να ζήσεις.

Η ασθενής με κάταγμα στον αγκώνα που χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου δεν ήταν στη λίστα αναμονής. Ήταν επείγον περιστατικό, έπρεπε να χειρουργηθεί δωρεάν, αντί για αυτό της ζήτησαν να πληρώσει το θεσμικό «φακελάκι»!».

Αποδοκιμασίες κατά του Α.Γεωργιάδη στην Πτολεμαΐδα

Με γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχοι, κατά την επίσκεψή του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας,

«Δώσε λεφτά για την υγεία, όχι φακελάκια για τα χειρουργεία», φώναζαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Προηγούμενο άρθροΣάμος: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Αποτελεσματική η Visa Express για Τούρκους τουρίστες – Θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία ακόμα πέντε νησιά