Σύσκεψεις Μητσοτάκη για νέα μέτρα – Σενάρια για κλείσιμο της εστίασης από τις 10

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει σήμερα σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της επιτροπής των «ειδικών» ώστε να αξιολογηθούν τα δεδομένα για την πορεία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, κυρία Νίκη Κεραμέως και κ. Θάνο Πλεύρη, για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων

Η κυβέρνηση έχει ήδη συζητήσει τη λήψη νέων μέτρων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα:

Πρώτον, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δεύτερον, την καθιέρωση 7μηνης ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά και τη δεύτερη δόση, για όλους τους πολίτες. ‘Έτσι, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέσα στο διάστημα αυτό, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και θα χάνει κάθε προνόμιο του εμβολιασμένου.

Συζητείται και η απαγόρευση των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Στο τραπέζι και η πρόταση για περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης από τις 24.00 που είναι σήμερα, στις 23.00 ή ακόμα και στις 22.00, αλλά και η μείωση της χωρητικότητας στα καταστήματα εστίασης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚΑ: Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού
Επόμενο άρθροΜε παγετό ξύπνησαν στα ορεινά της Μακεδονίας: Οι 8 περιοχές με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες